Szegfűszeg Illóolaj

Kiszerelés: 10ml

Latin név: Eugenia Caryophyllata

A növény használt része: Levelek

Származási hely: Madagascar

Extrahálási (kivonási) módszer: gőzdesztilláció

A szegfűszeg olaj általában gőzdesztillációval készül, az Indonéziában és a Malacca-szigeteken őshonos Eugenia caryophyllata fa leveleiből, szárából és rügyeiből. Erős olaj, meleg, fűszeres illattal, erősen hígítva és nagyon óvatosan kell használni az aromaterápiában.

A szegfűszeg illóolaj használható pattanások, zúzódások, vágások és égési sérülések, lábfekélyek gyógyítására vagy enyhítésére, valamint reuma és ízületi gyulladás csökkentő szerként. Sokak szerint jó az emésztőrendszerre is, enyhíti a hányást, hasmenést, puffadást, görcsöket és legyőzi parazitákat. Értékes a légúti problémák, mint például hörghurut, asztma és tuberkulózis tüneteinek csökkentésénél. Az aromaterápiában eltávolítja a mentális kimerültséget és a fáradtságot, és segít álmatlanság esetén, továbbá afrodiziákumként is működik.

A szegfűszeget használták már az ókori Indiában és Kínában is. Az ókori kínai orvoslás szegfűszeggel kezelte az emésztési zavarokat, hasmenést, sérvet és gombás fertőzéseket. Szájfekélyek, fogfájás kezelésére és lélegzetfrissítőként is használták. A szegfűszeg volt az egyik legelső forgalmazott fűszer. Állítólag az arab kereskedők által került Európába a Római Birodalom idején.

Egységár: 99 Ft/ml

1 150 Ft
Please select variants first