Szantálfa Amayris Illóolaj

Kiszerelés: 10ml

Latin név: Amyris Balsamifera

A növény használt része: fa és gallyak

Származási hely: Jamaika

Extrahálási (kivonási) módszer: gőzdesztilláció

Az amyris illóolajat nyugat-indiai szantálfaolajnak is hívják, mert illata a szantálfára emlékeztet. Az amyris balsamifera fa kérgéből és ágaiból készül, gőzdesztillációval. A fának nagyon magas az olajtartalma, ezért gyertyaként ég. A helyi lakosság gyertyafának is nevezi. Ez a tiszta szantálfa olcsóbb alternatívája.

Ezt az olajat a sebek tisztítására, valamint az influenza és a hasmenés kezelésére használják. Sokak szerint nagyon hatékony a cystitis és hüvelyi fertőzések enyhítésében. Párologtatóban történő alkalmazáskor enyhíti a szorongást, érzelmi feszültséget és az álmatlanságot, továbbá afrodiziákumként hat. Köhögés, megfázás és hörghurut kezelésére is szolgál. Nyugtató tulajdonságai segítenek a meditáció során, ezen kívül izomlazító hatása is van.

Az olaj alapjaként szolgáló fa 1886-ig nem volt ismert, eddig klasszikus szantálfának tartották, viszont a levelek mikroszkópos vizsgálata igazolta, hogy más fajtáról van szó. Az Amyris Balsamifera fa ma is vadon nő Haitin. Az ottani őslakosok kincsnek tekintik gyógyító hatásai miatt.

Egységár: 199 Ft/ml

1 990 Ft
Please select variants first