Rozmaring illóolaj

Kiszerelés: 10ml

Latin név: Rosmarinus Officinalis

A növény felhasznált része: Virágok

Származási hely: Tunézia

Extrahálási módszer: gőzdesztilláció

A rozmaring illóolaj gőzdesztillációval készül a növény virágaiból, néha szárából és leveleiből. A Brit Gyógyszerkönyv szerint a virágokból desztillált olaj jobb, mint a szárból és a levelekből nyert kereskedelmi olajok. A rozmaring illóolaj illata fás és gyógynövényes karakterű, az aromaterápiában az elme frissítésére és stimulálására használatos.

Ez az olaj hasznos a sebek, égési sérülések, megfázás, influenza, fáradtság, emésztési zavarok, asztma, hörghurut, köszvény, reuma, máj- és epehólyagproblémák, vízvisszatartás és rossz vérkeringés kezelésére. A masszázshoz a rozmaringolajat gyakran összekeverik egy, vagy akár több alapolajjal, például mandula-, sárgabarackmag- vagy mogyoróolajjal. Jó a hajra, mivel azt állítják, hogy növeli a fejbőr vérkeringését és elősegíti a haj növekedését. Soha ne használd ezt az olajat belsőleg, és kerüld el, ha várandós vagy, magas vérnyomásod van vagy epilepsziában szenvedsz.

A rozmaringot használták már az ókorban. Úgy tartották, hogy javítja az emlékezetet, így a hűség szimbólumává vált. Egy darab rozmaringot megkötöttek szalaggal és a szerelem és hűség jelképeként díszítették vele az esküvői vendégek ruháját. Esküvőkön kívül temetéseknél és más vallási szertartásoknál is használták. A néhány napig a borban áztatott friss rozmaringgal készült "magyar víz" a XIV. századi legenda szerint úgy megfiatalította Erzsébet királynét, hogy ennek köszönhtően fiatal kérője akadt. A magyar víz volt Európa első alkohol alapú parfümje.

Egységár: 109 Ft/ml

1 190 Ft
Please select variants first