Római Kamilla (Oldott)

Kiszerelés: 10ml

Latin név: Anthemis Nobilis

A növény használt része: Virágok

Származási hely: Anglia

Extrahálási (kivonási) módszer: gőzdesztilláció

5%-os hígítás szőlőmag-olajban.

A római kamilla főleg Franciaországban, Belgiumban és Kelet-Európában termesztik. A belőle készült illóolaj friss állapotban halványsárga. Kiváló nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik, enyhíti a feszültséget, türelmetlenséget, segíti a PMS tüneteinek enyhítését és más menstruációs és változó kort érintő problémákat.

Ez a gyógynövény kiválóan alkalmazható olyan bőrproblémák esetén, mint pattanások, ekcéma, kiütések, sebek, dermatitisz, száraz vagy viszkető bőr és bármilyen allergia. Azt állítják, hogy segít a hasi fájdalom, az epehólyagprobléma és a torokfertőzés kezelésénél, és segít enyhíteni az allergiákat, a szénanátha és az asztma tüneteit. Hígított állapotban használható gyermekeknél is, kólika, ingerlékenység esetén. Párologtatóban használva enyhíti a fejfájást, az idegi panaszokat és a migrént. Bár ez az olaj nagyon gyengéd, kis gyermekeknél és csecsemőknél történő alkalmazása előtt mindig konzultáljon szakértővel.

A kamilla gyógyászati felhasználása több ezer évvel ezelőttig nyúlik vissza, az ókori egyiptomiak, rómaiak és görögök is ismerték már. Az egyiptomiak Napisten ajándékának tekintették, az I.E. 2800-ból származó papirusz dokumentum bizonyítja, hogy a kamillát már akkor használták bőrbetegségek kezelésére. Kamillaolajat használták a testek balzsamozásához is. Hippokratész ókori görög orvos úgy vélte, hogy a gyógynövény enyhíti a menstruációs görcsöket, és alkalmas a vértolulás kezelésére. A középkorban az angolszászok a kilenc szent gyógynövény egyikének tekintették.

Egységár: 159 Ft/ml

1 590 Ft
Please select variants first