Eukaliptusz Illóolaj

Kiszerelés: 10ml

Latin név: Eucalyptus Globulus

A növény használt része: levelek és gallyak

Származási hely: Kína

Extrahálási (kivonási) módszer: gőzdesztilláció

Az Eukaliptusz Illóolaj egy koncentrált folyadék, amely illékony aromavegyületeket tartalmaz az Eucalyptus Globulus faból. Általában desztillálják, néha oldószerrel extrahálják. Az eukaliptusz illóolajról ismert, hogy antibakteriális, fertőtlenítő és fájdalomcsillapító hatása van. Enyhíti a köhögést, megfázást és más légzőszervi problémákat. Nyugtatja az izom- és ízületi fájdalmakat, és segít a sebek, égések, fekélyek és rovarcsípések gyógyításában. Az aromaterápiában az eukaliptuszról azt mondják, hogy elősegíti az aktivitást, a vitalitást és az energiát.

Légzési problémák esetén csepegtessünk néhány cseppet a zsebkendőre és lélegezzük be szájon át, fél percig tartsuk vissza lélegzetünket és lélegezzünk ki orron át. Alkalmazhatjuk közvetlenül sebekre, kiütésekre és rovarcsípésekre. Adj hozzá néhány cseppet a fürdővízhez, hogy felélénkülj és felfrissülj. Áztasd fájó, fáradt lábaidat meleg vízben 4-5 csepp olajjal, a megkönnyebbülés nem fog váratni magára. Néhány csepp olaj a diffúzorban elpusztítja a levegőben levő baktériumokat, ezért jó ötlet betegszobában alkalmazni. Az eukaliptusz illóolaja kizárólag külső használatra ajánlott.

Az illóolajokról azt tartják, hogy szerepet játszottak a gyógyulásban már az ókorban Egyiptomban, Kínában és a világ más részein. Állítólag ez a gyógyászat és a kozmetika legrégebbi formája, mivel növényekből desztillálják, nem bonyolult eljárásokkal vagy gépekkel. Gyógyító és aromaterépiás tulajdonságaik miatt az őseink számára értékesebbek voltak, mint az arany.

Egységár: 99 Ft/ml

1 150 Ft
Please select variants first