Édeskömény illóolaj

Kiszerelés: 10 ml

Latin név: Foeniculum Vulgare

A növény használt része: Zúzott magok

Származási hely: Ukraina

Extrahálási módszer: gőzdesztilláció

Az édeskömény illóolajat a Foeniculum Vulgare növényből nyerik, a zúzott magvakból gőzdesztillációval extrahálják. Az olaj, mint a mag, jó az emésztésre, valamint számos egyéb betegségre is. Aromaterápiában zsíros bőr, ráncok és túlsúly kezelésére használják. Azt mondják, hogy az olaj aromája fokozza a bátorságot, az elszántságot és az erőt.

Ez az olaj népszerű gyógyszer olyan emésztési problémákra, mint a puffadás, székrekedés, kólika, émelygés és hányás. Az édeskömény olaj állítólag tonizálja a lép és a máj működését. Tisztító hatása van a bőrre és segít a zúzódások gyógyításában. Felhívjuk figyelmedet, hogy ezt az olajat nem szabad nagy adagokban használni, és teljes mértékben kerülni kell a terhesség és szoptatás alatt, valamint a mellrákban és az epilepsziában szenvedőknél.

Az édeskömény szó a latin foenumból származik, melynek jelentése "széna". A középkorban Fenkle néven ismerték. A régi kínai, egyiptomi és római kultúrákban gyakran használt és nagyon népszerű gyógynövény volt, úgy vélték, hogy az édeskömény meghosszabbítja az életet és erősíti a bátorságot és erőt. Azt is hitték, hogy távol tartja a gonosz szellemeket. Az édesköményt a látás erősítésére, a kígyócsípések gyógyítására és a kólika enyhítésére is használták. Indiában sima, pörkölt vagy mentával ízesített édesköménymagokat, úgynevezett "szaunf" -ot szokás felszolgálni étkezés után az emésztés elősegítésére.

Egységár: 159 Ft/ml

1 590 Ft
Please select variants first