Citronella Illóolaj

Kiszerelés: 10ml

Latin név: Cymbopogon Nardus

A növény használt része: Levelek és szárak

Származási hely: Jáva

Extrahálási (kivonási) módszer: gőzdesztilláció

A citronella olajat gőzzel desztillálják a Cymbopogon növényfajok, különösen a Cymbopogon nardus leveleiből és szárából. Ez az illóolaj növényi alapú rovarriasztóként, nem toxikus hatású bio-peszticidként ismert, ezt a felhasználást 1948. óta regisztrálják az Egyesült Államokban. A citronella olaj fő termelői Indonézia és Kína.

Azon kívül, hogy természetes rovarriasztó, ez az olaj kiváló a túlzott izzadás enyhítésére, továbbá zsíros bőr és haj ápolására és dezodorként is szolgál. Enyhítheti a reuma tüneteit és az ízületi gyulladást, valamint az influenza, megfázás és kisebb fertőzések kezelésére. Kiváló az emésztőrendszer zavarai, koólika és bélfertőzések gyógyításához és a bélparaziták megsemmisítésére. Enyhíti a menstruációs görcsöket és fájdalmakat, párologtatóban használva enyhíti a fáradtságot, fejfájást és a neuralgiát, vidáms hangulatot teremt.

Az ókori kultúrák Indiában, Egyiptomban és máshol, ahol a Cymbopogon fűfaj nő, rovarok, főleg szúnyogok riasztására használták a citronellát. Ezekben az időben az emberek főleg folyók közelében telepedtek le. Bár ez számos előnnyel járt, a rovarok és szúnyogok társaságát is el kellett viselniük, ami betegségeket, sokszor halált is jelentett. Tehát a citromfű rovarriasztó hatása szószerint életeket mentett meg akkoriban.

Használata nem ajánlott terhesség alatt és 3 év alatti gyermekek számára. Belsőleg fogyasztása tilos!

Egységár: 99 Ft/ml

1 150 Ft
Please select variants first