Citrom Illóolaj

Kiszerelés: 10ml

Latin név: Citrus Limon

A növény használt része: Gyümölcs héja

Származási hely: Olaszország

Extrahálási (kivonási) módszer: hideg sajtolás

A citrom illóolaj éles, friss illattal rendelkezik és hideg sajtolással nyerik a friss citrom héjából. Ez az olaj frissíti az elmét és javítja a koncentrációt, ezért gyakran használják irodák, hivatalok és bankok szobafrissítőiben.

Segít a reuma, az ízületi gyulladások és a köszvény tüneteinek enyhítésénél. Továbbá enyhíti a különböző bőrproblémák tüneteit, mint például a pattanások, források vagy tályogok. Javítja az immunrendszer működését és tisztítja a testet.

Párologtatóban alkalmazva a citromolaj enyhíti a megfázás, influenza, köhögés és fejfájás tüneteit. Felemeli a lelket és tisztítja az elmét, segít leküzdeni a depressziót, irritációt, stresszt, letargiát és fáradtságot. Néhány csepp hozzáadása a fürdővízhez vagy a masszázsolajhoz leküzdi a fáradtságot, a fertőzéseket, a reumát, a depressziót és a stresszt. Segíthet másnaposságnál is.

A citrom Indiában őshonos, a keresztesek a középkorban hozták Európába. Magas A, B és C vitamin tartalma miatt a tengerészek használták a skorbut, a szemproblémák és más vitaminhiányok megelőzésére. A citromot a 15. században kezdték termeszteni Genfben, később, Columbusnak köszönhetően, eljutott Amerikába. A citromot eredetileg díszként és gyógyszerként használták.

Egységár: 99 Ft/ml

1 150 Ft
Please select variants first