Mennyei fürdő I.

2021.03.09


Úgy gondolom, ez a téma több blogbejegyzést érdemel, mivel mindenkinek mást jelent a mennyei fürdő. Van, aki szeret elmerülni a habokban, van, aki az illatos fürdőt részesíti előnyben, van, aki a fürdőbombákért rajong és olyan is, aki csak tusolni szeret (vagy csak arra van ideje). Mindegyiknél a tisztálkodás mellett az a cél, hogy lelazuljuk és egy kicsit felfrissüljünk. 

Elsőként az illatos fürdőről osztom meg a gondolataimat.

Valljuk be, egészen jól tud esni nap végén egy forró fürdő, amikor nyakig elmerülve szinte érezzük, hogy a napi fáradság és stressz hogyan száll ki belőlünk. A hangulat fokozása érdekében készíthetünk magunk mellé egy jó könyvet, egy pohár bort, halk zenét és még sorolhatnám (kinek mi jön be 😉). 

Évezredek óta alkalmazzák a fürdőkúrát, mint gyógymódot. Tudtad, hogy a bőr a legnagyobb szervünk? Például a fürdősók (itt a jó minőségűekre gondolok) ásványi anyag tartalma a bőrsejteken át bejut az ízületekbe, izmokba és ott fejtik ki jótékony hatásukat. Emellett hozzájárulnak a bőr természetes PH értékének megtartásához, frissé és rugalmassá varázsolják. Sőt, a szervezet lúgosításában is nagy szerepet játszik. Tévhit, hogy az emberi test 70%-a víz! Hogy mi???? De hát ezt halljuk mindenhol!!!??? Az igazság, hogy az emberi test 70%-a sóoldat! Hoppá! És itt bizonyosodik be, hogy jót tesz a szervezetével, aki fürdősóval turbózza fel a fürdővizét.

De lássuk, mire is jó még a fürdősó! 

  • Méregtelenít, salaktalanít
  • Kimerültség, stressz javítására
  • Alvásproblémákra
  • Bőrpanaszokra

A fürdősó keverékek otthon is elkészíthetők (fél kg darabos sóhoz 7-9 csepp tiszta illóolajat keverünk és 37-38 fokos fürdővízben feloldjuk), de ha nem akarsz ezzel pepecselni és kilószámra vásárolni a sót 😉, az AromaOázis webshopban kétfajtát is találsz:

Mindkettő rendkívül gazdaságos, hiszen tisztaságuknak köszönhetően csak 2-3 kiskanálnyi szükséges belőlük a fürdővízbe.

Fürdőzésre fel! 😊