Az én Valentinom…

2021.02.09


     Megmondom őszintén, én sosem voltam az a nagy Valentin-napozó, bár mondom ezt úgy, hogy tavaly például wellnesshotelben ünnepeltük a szerelmesek napját és a férjemtől Mamma Mia színházjegyet kaptam ajándékba. Persze a Covid miatt ez még mindig a fiók mélyén lapul, várva, hogy a színházak újra megnyithassanak. Ugyanígy nem faragok tököt sem Halloween-re, de ha becsengetnek a "Csokit vagy csalunk!" gyerekek, mindig adok nekik cukorkát.

Szóval visszatérve a Valentin napra, mindenkinek jólesik, ha tudja, hogy szeretik. Egy apró meglepetés, egy kedves szó vagy gesztus, egy különleges hangulatban eltöltött este segít felidézni a romantikus pillanatokat, melyek minden kapcsolat elején csak úgy záporoznak, aztán az évek során képesek vagyunk belefásulni a szürke hétköznapokba és elfelejtünk hálát adni a másik szeretetéért. Talán éppen erre találták ki ezt a napot, hogy ne felejtsük el, milyen jó érzés szeretve lenni. Én eddig mindig azt mondtam, nincs szükségem a Valentin-napra, mert mi minden nap szeretjük egymást, így nekünk minden nap Valentin-nap. De ez az év más... Így, hogy ezen a napon nem ülhetünk be egy étterembe vagy nem mehetünk el kedvenc hotelünkbe romantikázni, átértékelődik ennek az ünnepnek a léte.

Igen, biztosan meg fogom itthon teremteni azt a romantikus hangulatot, amit eddig máshol éltünk meg. Gyújtunk egy kellemes illatú szójagyertyát, fogok egy érzék ébresztő zuhanytablettát, rendelünk valami finom vacsorát és bontunk egy üveg pezsgőt.

Boldog Valentin-napot mindenkinek!